Wie is Renate?

 Let’s get personal! Online shoppen is natuurlijk super handig en lekker vanuit je luie stoel. Maar gezellig is het natuurlijk niet. Soms mis ik echt het contact wat we in de winkel wel hebben met vaste klanten. Jij wil toch ook weten wie er achter de computer zit 🙈

Hoe heet je? En noem daarbij een positief woord dat begint met de voorletter van je naam en vertel waarom je dat woord hebt gekozen.

Hey! Ik ben Renate. Mijn positieve woord met een R is echt lastig. Het eerste woord dat in me opkomt is Rustig. Maar dat ben ik absoluut niet, en met 4 kids is het thuis al helemaal nooit rustig. Een beetje Rond, ja dat klopt beter. De dagelijkse struggle van te veel willen en te weinig tijd om te gaan sporten. Al is rond nu niet echt positief 😅

Mijn positieve woord met een R is dan Regelaar. Dat is wat ik het liefste doe en stiekem ook best goed in ben. Of het nu met de kids op school, het magazijn in de winkel of de webshop is. Laat mij het maar op mijn manier regelen en uitzoeken, dan komt het (meestal) wel goed.

Als je de afgelopen 12 maanden in één zin (of één woord!) moet beschrijven, wat zou die zin dan zijn?

CHAOTISCH!

Soms bedenk je allerlei ‘worst case scenarios’ en blijkt het achteraf best mee te vallen. Met 4 kinderen, een man, een winkel/webshop met je moeder (waar je ook nog eens naast woont) en tijd voor mezelf (moest het later invoegen, zie je wel ik vergeet mezelf echt veel te vaak) is het natuurlijk altijd wel wat.

Normaal ben ik heel nuchter en relaxed (hmm..misschien had dat mijn positieve woord met een R moeten zijn). Maar van plannen en vooruit denken krijg ik echt een brain freeze 😂. Ik hou dan wel van regelen, last minute regelen dan hè. Dus de zin voor 2018 wordt hopelijk ‘Relaxed en geregeld!’.

Stel we ontmoeten elkaar en jij blijkt ook een superheld te zijn, wat is dan jouw superkracht?

Keuzes, keuzes… Het liefst zou ik in de toekomst willen kijken 🔮 Ik kan echt niet tegen verrassingen. Als klein kind kreeg mijn moeder me al zo gek dat ik op een kleine donkere zolder kroop om Sinterklaas cadeautjes te zoeken.

Waar krijg jij een dikke glimlach van op je gezicht? Wat kan je uuuuuuren blijven doen terwijl het maar een paar minuutjes lijken?

Dit is misschien nog wel de moeilijkste vraag. Er zijn 2 dingen die meteen in me op komen. Als eerste toch wel mijn oudste zoon Noah van bijna 7. Die lijkt van buiten sprekend op zijn vader, maar van binnen is het echt een kopie van mij. Dat zorgt voor zoveel herkenbare situaties dat ik daar altijd hard om moet lachen.

Daarnaast krijg ik toch wel een hele dikke glimlach van het aanleren van nieuwe skills. Als ik wil weten hoe iets werkt, dan kan ik daar mezelf helemaal in verdiepen en net zolang prutsen tot het perfect is. Of dat nu met de webshop is of sieraden maken. Ik moet gewoon weten hoe het werkt 😁

Dat is dan ook meteen waar ik uren aan kan besteden. En shoppen, heel veel shoppen! Niets zo leuk als uren online zoeken naar de mooiste kralen, bedels en edelstenen. Meestal weet ik al wat wil gaan maken en kan ik gericht op zoek.

Wat is jouw motto wat betreft werk?

Ik heb een tijdje “Better done than perfect” op mijn computer gehad. Er bleef te veel werk liggen omdat ik er niet helemaal tevreden over was. Maar die spreuk past gewoon echt niet bij mij. Ik moet gewoon 100% (of ja dan toch in ieder geval 99%) tevreden zijn. En als het dan af is wil ik het liefst alles weer opnieuw doen. Misschien had Nike het al die jaren al bij het juiste eind en past “Just Do It” ook het beste bij mij.

Welke successen, prestaties, positieve berichten en complimenten heb je afgelopen jaar meegemaakt en gekregen en wat voelde je daarbij?

Pfff…wat een vragen. Ik wordt altijd heel ongemakkelijk van complimentjes en probeer ze dan ook altijd om te draaien en goed te praten dat het niet aan mij ligt, maar aan de situatie of dat het helemaal niet zo bijzonder is. Daar zou ik echt eens mee moeten stoppen, want iedereen is bijzonder en goed op zijn terrein. En ik ben toevallig heel creatief en goed met de webshop (oh schaamrood op mijn kaken omdat ik dit zomaar neer typ).

Welke gebeurtenis, groot of klein, zal je je over 5 jaar nog herinneren?

Natuurlijk de geboorte van mijn kinderen. Maar de belangrijkste les van afgelopen jaar is misschien wel het besef en de acceptatie dat dit mijn leven is en dat ik alleen er het beste van kan maken. Elke dag gaat voorbij en maak dan maar zoveel mogelijk plezier.

Op wie ben je stiekem wel eens jaloers?

Op mijn jongere zelf. Die trok zich veel minder aan van andere mensen en deed gewoon lekker waar ze zelf zin in had. Misschien moeten de Spice Girls toch maar aan die nieuwe tour beginnen, zodat ik mijn Girl Power ook weer terug vind.

Nu genoeg over mij. Volgende week lees je meer over mijn partner in crime, beste vriendin en de liefste mama: Marijke.

En natuurlijk wil ik ook graag weten wie er de moeite heeft genomen om mijn gezwets helemaal door te lezen. Laat je horen, wat is het belangrijkste of mooiste of leukste of grappigste wat ik over jou zou moeten weten?

Auteur: Renate de Groen

Eigenaresse van Kraaltjes van Renate. Mama van 3 jongens en 1 meisje. Altijd druk en dagelijks op zoek naar meer tijd. Gelukkig kan ik mijn dagen vullen met de leukste dingen ter wereld kids & kralen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s