DIY Fall discs

Maak jij graag zelf armbandjes, maar heb je geen tijd om alle losse materialen uit te zoeken? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Wij hebben hier al een aantal armbandjes met de populaire disc kralen voor je samengesteld in de nieuwe herfstkleuren. Zo weet je zeker dat de kleuren mooi bij elkaar staan en je niets mist om aan de slag te gaan. Zo vervelend als je net al je kralen op tafel klaar hebt liggen en er dan achterkomen dat je elastiek op is!

Fall disc DIY armbandjes is de kleur skyblue

Aan de slag met de tutorial armbanden maken

Wat heb je nodig?

Als je een DIY fall disc pakketje besteld hebt, dan vindt je daarin alle kralen en benodigdheden om de armbandjes van de foto te maken. Zelf heb je de volgende materialen nog nodig:

  • 1 rondbektang
  • 2 platbek en/of krombektangen
  • 1 schaar of kniptang
  • hasulith lijm

Wil je de armbanden niet exact namaken, maar wel aan de slag met de disc kralen, dan bestel je de kralen hier. In 1 zakje zitten genoeg disc kralen om 1 armband te rijgen. De disc kralen kan je aanvullen met houten kralen of glas rondellen. Vul je armband verder aan met zilver kleurige metaal kralen en een aantal leuke bedeltjes.

Hoe maak je de Fall disc armbanden?

>>>>>>>>>>Stap 1<<<<<<<<<<

Maak de ringetjes aan de bedeltjes. De swarovski steen plak je pas in de setting als de armband aangeregen is. Wil je een uitgebreide uitleg over ringetjes bevestigen, neem dan een kijkje bij de basistechnieken.

Je maakt zelf het 3e bedeltje van een facet of houten kraal en 2 kralenkapjes. Rijg de kapjes en 1 kraal op een nietstift; met een rondbektang maak je een mooi oogje. Wil je een uitgebreide uitleg over het maken van een mooi oogje in een nietstift, neem dan een kijkje bij de basistechnieken.


>>>>>>>>>>Stap 2<<<<<<<<<<

Meet je pols op, niet te strak. Tel hierbij 1cm op, zo lang moet je totale armband worden. Het kleine kralenbord is heel geschikt om armbanden op de leggen. Je kan meteen het aantal cm aflezen. Leg het patroon van de kralen op een kralenbord. Zo krijg je gelijk een goed beeld van het eindresultaat.

Rijg alle kralen op het elastiek, ook de bedeltjes rijg je mee. Je begint met een kraal met het grootste gat. Daar kan je straks de knoop in wegwerken. Om de disc kralen sneller te rijgen, pak je meerdere kralen tegelijk op.


>>>>>>>>>>Stap 3<<<<<<<<<<

Leg 2 platte knopen op elkaar. Een platte knoop is de 1e knoop dit je bij veters strikken legt ;). Je trekt de knoop strak, trek een paar keer aan de armband om te kijken of het knoopje blijft zitten. De uiteindes wel vasthouden! Als het knoopjedan los gaat hoef je niet opnieuw te rijgen.

Meestal moet je echt een stuk harder trekken dan verwacht. Bouw de spanning langzaam op. Vaak moet je de knoop meer dan 1x aantrekken. Een uitgebreide uitleg vindt je hier.


>>>>>>>>>>Stap 4<<<<<<<<<<

Blijft het knoopje goed zitten? Dan een druppeltje lijm of nagellak op het knoopje. Trek het knoopje nu in een kraal. Lijm de platte swarovski steen nu in de setting. Laat de lijm een aantal uur drogen en knip de uiteindes af als de lijm droog is.

Wij zijn heel benieuwd naar jullie zelfgemaakte creaties na het bekijken van deze ‘tutorial armbanden maken’. Deel ze op instagram met de hashtag #kraaltjesvanrenate. Wil je meer tutorials zien, of heb je vragen over deze tutorial armbanden maken? Reageer dan hieronder.

Auteur: Renate de Groen

Eigenaresse van Kraaltjes van Renate. Mama van 3 jongens en 1 meisje. Altijd druk en dagelijks op zoek naar meer tijd. Gelukkig kan ik mijn dagen vullen met de leukste dingen ter wereld kids & kralen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s